Inloggen / Registreren

› Thuisland

Thuisland is een prachtig film- en fotoproject rond de Syrische familie Ishheibar. Vader, moeder en hun 6 kinderen begonnen in november 2017 een nieuw leven in Panningen, na vier jaar in een vluchtelingenkamp in Turkije gewoond te hebben.

De camera volgt van dichtbij hoe de familie voorzichtig probeert zich hier aan te passen, met moeilijke én mooie momenten. Deze film en expositie toeren langs alle elf dorpen van Peel en Maas. Centraal staan de vragen: Hoe vergaat het vluchtelingen in de eerste maanden van hun nieuwe leven in Peel en Maas? Hoe kijken wij tegen hun aan en wat kunnen we doen om hen op weg te helpen?

Beeselnaar Johnny Swaters zag de film en werd enthousiast. Hij haalde Cor Vulders, Jac Heijnen, Synthese en de gemeente Beesel erbij. Nu komt de film en foto expositie ook naar Reuver!

Inwoners van gemeente Beesel krijgen nu een kans deze bijzondere en intieme film te zien. Op 5 juni 2019 is de film Thuisland gratis te zien voor iedereen.
Na de film is er gelegenheid om in een ongedwongen sfeer na te praten met onder meer filmregisseur Ruud Lenssen, ervaringsdeskundigen uit onze eigen gemeente en andere betrokkenen.

Kaarten kunnen via de website en telefonisch gereserveerd en vanaf 29 mei afgehaald worden.

Vanaf 22 mei zal de begeleidende foto-expositie al te zien zijn in de Passage in Reuver. Dit is een serie portretten, gemaakt door Maartje van Berkel, van mensen rondom de familie, die hen op weg helpen in hun nieuwe leven. U ziet onder andere de buurman, de onderwijzeres en een vrijwilliger van Vorkmeer. Elk portret wordt begeleid door treffende quotes van de geportretteerde.

› Direct reserveren

Woensdag05juni 19:00 z1

Klik op een tijd om een voorstelling te reserveren.

Informatie

Regie: Ruud Lenssen

Acteurs: Familie Ishheibar

Lengte: 0:45

Tickets kopen

Klik op een gewenste tijd en
bestel direct online uw tickets
voor de film.

2019 Cinelink ©2019 Service Bioscoop Luxor -